Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt RUSAŁKA pracownia DOM NA PIATKĘ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 316
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Również zastanawiam się nad zakupem domku Rusałka. Przeglądałem różne projekty ale raczej nie znalazłem nic podobnego w ofertach innych pracowni. Jak dla mnie domek prezentuje się bardzo dobrze. Kosztorys, który dostałem z pracowni też wygląda obiecująco. Czekam jeszcze na opinię autora w sprawie niewielkich zmian.

Problem łazienki mam rozwiązany, gdyż planuję na poddaszu tylko dwa pokoje (więcej nie potrzebuję). Trzeci pokój przeznaczam częsciowo na garderobę do sypialni, a częsciowo na powiększenie łazienki. Myślę jednak ze jest jakieś rozwiązanie powiększenia łazienki również przy trzech pokojach, może zapytaj autora co z tym zrobić...

niewiedza na ten temat. Spytałm architekta i dowiedziałem się że powierzchnia na poddaszu jesy liczona od 1.9 m. , także skosy nie idą do powierzchni po podłodze łazienka ma 5.8 no i można jeszcze wycisnąć coś z garderoby. planowałeś już kosztorys ? jeśli tak to będę wdzięczny za podzielenie się cyferkami.

Marek

Jeśli chodzi o cyferki to chciałbym się zamknąć w 250 tysiączkach. Nie wiem na ile to jest realne bo nigdy jeszcze nie budowałem domu :-) Jak sie dowiedziałem wstępnie z pracowni stan surowy zamknięty wynosi ok 120 tysięcy (netto) więc myślę ze powinienem się zmieścić. A ty masz juz jakiś wstępny plan kosztorysowy? Jak się zapatrujesz na budowę Rusałki?

Właśnie oto chodzi że nie mam . Mam działkę i robię przyłączenie jednocześnie szukając jakieś fajnego projektu. Nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że 250000 to cena z deka zawyżona , no chyba że wchodzimy w złote klamki a na budowie robi firma . Znam gości co bodobne gabarytowo domki postawili w 150000 i mieszkają - oczywiście bez szaleństw i bardzo gospodarczo. Kupiłeś projekt czy też dopiero myślisz ? Gadałem z babką z domna5 i mówiła że to nowy projekt i że go jeszcze nikt nie postawił , także nie ma nawet gdzie oglądnąc na żywo - szkoda

Bardzo ładny domek. Podobają mi się projekty z pracowni Dom na 5tkę. Moimi faworytami są: Szarotka i Zosia . To głównie ze względów ekonomicznych ale nie tylko.Przyjrzałam się dokładniej Rusałce.Na razie nasuwa mi się na myśl czy nie zrezygnować z bocznego małego wyjścia do części ogrodowej na rzecz dużych drzwi przesuwanych w miejsce okna. Na własne potrzeby przydałby mi się większy garaż z miejscem na sprzęt ogrodniczy.

Podoba mi się umieszczenie kuchni od frontu i blisko wejścia.

Domek jest urokliwy, szczególnie balkon nad wejściem . Daje możliwości wykazania się inwencją w ozdabianiu kwiatami.

Pozdrawiam :p

Jestem od półtora roku na etapie oczekiwania na "klepnięcie" przez gminę planu zagospodarowania przestrzennego. Na spotkaniu w lipcu tego roku urbanista jak mógł zniechęcał do inwestycji budowlanych ( co dziwiło nawet urzędników z gminy- bądź co bądź zleceniodawców ). Ostatecznie wyłożył propozycję planu ,która niewiele odbiegała od starego. Skasował za to jak z zazdrością pisnęła jedna z pracownic urzędu bagatela ok.200 000złotych. No i teraz dopiero się zaczęło, propozycje zmian składane przez mieszkańców, pisma o zatwierdzenie itd. No to sobie poczekamy jeszcze kilka miesiączków. Stąd mam czas na przeglądanie projektów. Generalnie szukam domu parterowego ( trzy większe sypialnie i pokój dzienny) z wjazdem od strony południowej, no i oczywiście jak najtańszego w realizacji. Moja działka będzie liczyć ok. 1500 m. Chyba ,że zmienię zdanie ( zgodnie z królującą powszechnie zasadą, że tylko ....). Mam pytanie ,czy masz może wstępny kosztorys swojego projektu? Wasz domek jest bajeczny.

Pozdrawiam :wink:

Życzę sukcesów na placu budowy :p

Witam :p Już odpisuję.

Rusałka będzie się ładnie prezentować na twojej działce, w moim przypadku lepiej jednak będzie wyglądał bardziej rozłożysty budynek. Możesz wskazać na swoje dotychczasowe typy w projektach i co przesądzało o tym ,że je odrzuciłeś. Czy rozmawiałeś z autorem projektu na temat szacunkowego kosztorysu Rusałki?

Pozdrawiam :p

Jeżeli chodzi o parterowe domki zauroczył mnie też kiedyś projekt domu " Słoneczko " z pracowni Domus, idealny dla rodziny takiej jak moja 2+2. No i koszt wykonania w moim mieście na gotowo ale bez wykończenia 1300 zł za m to tyle co za mieszkanie, oczywiście teoretycznie bo dojdzie jeszcze dużo innych rzeczy, działka, przyłącza papiery itp. Jeżeli chodzi o koszty Rusałki to nie rozmawiałem jeszcze z nikim w tej sprawie. Pozdrowienia

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...