marekcki1 07.09.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 witam i proszę o opinię dobrych ludzi którzy mają lub mają mieć chociaż zamiar postawić dom Rusałka czy warto wchodzić w ten projekt ? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basil 08.09.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Również zastanawiam się nad zakupem domku Rusałka. Przeglądałem różne projekty ale raczej nie znalazłem nic podobnego w ofertach innych pracowni. Jak dla mnie domek prezentuje się bardzo dobrze. Kosztorys, który dostałem z pracowni też wygląda obiecująco. Czekam jeszcze na opinię autora w sprawie niewielkich zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 08.09.2005 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 piszesz że przeglądałeś projekty, czy łazienka na poddaszu nie jest tragicznie mała ( tylko 3.6 m ) i jakie zamierzasz wprowadzić zmiany ?Pozdrowienie i dzięki za odpowiedź.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basil 10.09.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Problem łazienki mam rozwiązany, gdyż planuję na poddaszu tylko dwa pokoje (więcej nie potrzebuję). Trzeci pokój przeznaczam częsciowo na garderobę do sypialni, a częsciowo na powiększenie łazienki. Myślę jednak ze jest jakieś rozwiązanie powiększenia łazienki również przy trzech pokojach, może zapytaj autora co z tym zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 10.09.2005 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 niewiedza na ten temat. Spytałm architekta i dowiedziałem się że powierzchnia na poddaszu jesy liczona od 1.9 m. , także skosy nie idą do powierzchni po podłodze łazienka ma 5.8 no i można jeszcze wycisnąć coś z garderoby. planowałeś już kosztorys ? jeśli tak to będę wdzięczny za podzielenie się cyferkami.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basil 13.09.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Jeśli chodzi o cyferki to chciałbym się zamknąć w 250 tysiączkach. Nie wiem na ile to jest realne bo nigdy jeszcze nie budowałem domu Jak sie dowiedziałem wstępnie z pracowni stan surowy zamknięty wynosi ok 120 tysięcy (netto) więc myślę ze powinienem się zmieścić. A ty masz juz jakiś wstępny plan kosztorysowy? Jak się zapatrujesz na budowę Rusałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 13.09.2005 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Właśnie oto chodzi że nie mam . Mam działkę i robię przyłączenie jednocześnie szukając jakieś fajnego projektu. Nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że 250000 to cena z deka zawyżona , no chyba że wchodzimy w złote klamki a na budowie robi firma . Znam gości co bodobne gabarytowo domki postawili w 150000 i mieszkają - oczywiście bez szaleństw i bardzo gospodarczo. Kupiłeś projekt czy też dopiero myślisz ? Gadałem z babką z domna5 i mówiła że to nowy projekt i że go jeszcze nikt nie postawił , także nie ma nawet gdzie oglądnąc na żywo - szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 13.09.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Bardzo ładny domek. Podobają mi się projekty z pracowni Dom na 5tkę. Moimi faworytami są: Szarotka i Zosia . To głównie ze względów ekonomicznych ale nie tylko.Przyjrzałam się dokładniej Rusałce.Na razie nasuwa mi się na myśl czy nie zrezygnować z bocznego małego wyjścia do części ogrodowej na rzecz dużych drzwi przesuwanych w miejsce okna. Na własne potrzeby przydałby mi się większy garaż z miejscem na sprzęt ogrodniczy. Podoba mi się umieszczenie kuchni od frontu i blisko wejścia. Domek jest urokliwy, szczególnie balkon nad wejściem . Daje możliwości wykazania się inwencją w ozdabianiu kwiatami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 13.09.2005 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Bingo Pomysł z zamianą okna na drzwi balkonowe jest bardzo dobry,( moja żonka wypatrzyła to samo ), w ogóle domek robi wrażenie . Ja bym jeszcze powiększył łazienkę na poddaszu kosztem holu i pokoi. Na jakim jesteś etapie ? i czy wogóle jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 14.09.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Jestem od półtora roku na etapie oczekiwania na "klepnięcie" przez gminę planu zagospodarowania przestrzennego. Na spotkaniu w lipcu tego roku urbanista jak mógł zniechęcał do inwestycji budowlanych ( co dziwiło nawet urzędników z gminy- bądź co bądź zleceniodawców ). Ostatecznie wyłożył propozycję planu ,która niewiele odbiegała od starego. Skasował za to jak z zazdrością pisnęła jedna z pracownic urzędu bagatela ok.200 000złotych. No i teraz dopiero się zaczęło, propozycje zmian składane przez mieszkańców, pisma o zatwierdzenie itd. No to sobie poczekamy jeszcze kilka miesiączków. Stąd mam czas na przeglądanie projektów. Generalnie szukam domu parterowego ( trzy większe sypialnie i pokój dzienny) z wjazdem od strony południowej, no i oczywiście jak najtańszego w realizacji. Moja działka będzie liczyć ok. 1500 m. Chyba ,że zmienię zdanie ( zgodnie z królującą powszechnie zasadą, że tylko ....). Mam pytanie ,czy masz może wstępny kosztorys swojego projektu? Wasz domek jest bajeczny. Pozdrawiam Życzę sukcesów na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 14.09.2005 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 kosztorysu nie mam i też jestem na etapie węszenia w branży. Niestety moja działka ma tylko 790 m także u mnie parter odpada no i podobno jest droższy w wykonaniu i utrzymaniu. jakby co to też życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 16.09.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Witam Już odpisuję. Rusałka będzie się ładnie prezentować na twojej działce, w moim przypadku lepiej jednak będzie wyglądał bardziej rozłożysty budynek. Możesz wskazać na swoje dotychczasowe typy w projektach i co przesądzało o tym ,że je odrzuciłeś. Czy rozmawiałeś z autorem projektu na temat szacunkowego kosztorysu Rusałki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 17.09.2005 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Jeżeli chodzi o parterowe domki zauroczył mnie też kiedyś projekt domu " Słoneczko " z pracowni Domus, idealny dla rodziny takiej jak moja 2+2. No i koszt wykonania w moim mieście na gotowo ale bez wykończenia 1300 zł za m to tyle co za mieszkanie, oczywiście teoretycznie bo dojdzie jeszcze dużo innych rzeczy, działka, przyłącza papiery itp. Jeżeli chodzi o koszty Rusałki to nie rozmawiałem jeszcze z nikim w tej sprawie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 09.10.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam zwolenników projektu Rusałka. Jestem w trakcie wyboru projektu i Rusałka bardzo mi się podoba. Jeżeli ktoś zdecydował się na ten projekt i poszedł "krok do przodu" to proszę o opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 14.10.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Co się dzieje, nikt nie zdecydował się na Rusałkę, to taki ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 14.10.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=5&nazwa_projektu=RUSAŁKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 25.11.2005 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 witam i proszę o opinię dobrych ludzi którzy mają lub mają mieć chociaż zamiar postawić dom Rusałka czy warto wchodzić w ten projekt ? dziękihttp://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=5&nazwa_projektu=RUSAŁKA[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.11.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 wklej link do projektu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 25.11.2005 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 nie ma sprawy szefie http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=5&nazwa_projektu=RUSAŁKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justach 01.01.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Szukam osób, które realizowały lub są w trakcie budowy Rusałki. http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=155&nazwa_projektu=RUSAŁKACzekam na opinie. Podoba mi się ten projekt, a czas wyboru bliski. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów w NOWYM ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts